12000 mAh батерия за Eee PC - 10 часа работа

На сайта DealExtreme се продава батерия, която може да се характеризира единствено като огромна - поне що се отнася до ултрамобилния сегмент. Ако в момента не сте удоволетворени с продължителността на автономна работа на вашия Eee PC 900/1000 и нямате нищо против да носите със себе си още 260 грама със себе си - значи имате нужда от именно тази 12000 mAh батерия.

Батерията е голяма не само като капацитет и тегло (сама по себе си тежи 540 г - това е почти колкото и останалата част от компютътра), но и като физически размери. На сайта dealextre me.com не се споменават много характеристики, така че остава неизвестно и необходимото за зареждане време. Но се надявам, че все една нощ (зимна) ще е достатъчна.

Автономната работа с тази батерия наистина има шанса да достигне до 10 часа, ако са пуснати повечето настройки за пестене на енергия - реално тя е с почти двойно по-голям капацитет от стандартно идващата с Asus Eee PC. В действителност обаче очаквам работоспособността да достигне около 8 часа.

Цената на батерията е 61,87 USD, което всъщност е доста приемлива сума за този капацитет.

Коментари

Това наистина не го очаквах. Аз в момента с EEE PC 1000 H работя 15 часа под линукс и 6-7 часа под уиндолс с една батерия от 0,6A. Представяте ли си, ако му сложа 12A - ще мога да карам 30 часа под линукс без дори да си намалям brightness-а. Невероятно! Asus отново се доказаха, че са номер едно!

15 часа?

Издай веднага тайната как постигаш това :-) Със сигурност много хора ще са доволни да научат как става!

Няма тайна - просто толкова си държи, без да оптимизирам или да спирам каквото и да е. 15 часа, но под Linux, Под Windows е към 6 часа, даже малко повече. Единствено съм сложил Windows-а без Themes, а на classic и съм спрял някои излишни глупости, но това всеки ценящ ресурсите, го прави.

Batrery:
XP: 7 hrs*
LX: 6 hrs*
(Това е цитат от http://eeepc.asus.com/global/product1000h-spec.html)

Та на въпроса: Как от 6 часа стигна до 15? Сподели подробности - ще са ти благодарни хората.