Acer намалява 11,6-инчовия модел, Asus тества Nvidia ION

Според изтекла днес информация в тайванските медии, Acer е намалила поръчките към Quanta за производство на 11,6-инчовия модел АО751h, тъй като продажбите не са достигнали очаквания обем. Докато клиентите предпочитат 10-инчови модели заради по-достъпната им цена, Acer все още се надява, че в близко бъдеще варианта с по-голям екран ще завземе по-добри пазарни позиции, които ще се дължат главно на снижаване на цената.

В същото време Asus тества възможностите на Nvidia ION за работа в нетбук и неттоп устройства, като компанията вече е изработила няколко тестови модела. За момента се знае, че настолна версия с ION най-вероятно ще се появи през септември, докато пазарни срокове за нетбука не са обявявани.

Коментари

Ми този почти 12 инчов модел вече отива към ноутбуците, където човек може да си избере нещо знчително по-мощно. Хората купуват нетбук заради ниско тегло и размери и дълъг живот на батерии. Идеалния нетбуук освен това има матов екран за да не лъщи в очите на открито, hdmi/dvi port за външен монитор (VGA е отживелица), поне 1.5GB ram за спокойна работа без ползване на дисковете за суап и специално за мен - процесор с поддръжка на виртуализация (Атом Z5xx сериите или друг) за да не рестартирам за да работя под линъкс/уиндоус.