Анкета: Къде е границата на нетбук класа в наши дни?

В последно време като че ли границата между и без това младия клас на нетбук машините и традиционните лаптопи се разми тотално. С навлизането на 11,6-инчови модели с по-мощни процесори и пълноразмерна клавиатура вече е трудно да се определи "кое животно какво е".

Затова и реших да направя тази анкета и да ви попитам кое според вас обуславя дали един модел е нетбук или обикновен мобилен компютър. Заповядайте, дайте своя глас и ако имате желание - напишете коментар за вашето виждане!

Анкетата е тук.

Коментари

Само ще допълня, че дори 11,6 " са в повече, но ще го преживеем... Жалко само, че и SSD не се наложи като стандарт тук, но очакванията за драстичен спад в цените им не се сбъднаха, така или иначе... Но който е имал netbook с такава "екстра" ще го оцени по достойнство.

Аз не гласувах, защото не видях своя отговор. За мен големината на екрана трябва да е не повече от 10, но някакси мога да преживея 11, но в никакъв случай повече. За тегло в никакъв случай не трябва да е над 1 точно и нито грам отгоре. Цената то е ясно може само да расте и така ще е докато се търси. Вероятно ще се стабилизира на 600-700$. За процесора не е задължително да е Атомен, но пък е добре да е ененергоспестяващ, както и всичко останало в него. Издръжливост на батерията 7-9 часа за мен трябва да е стандарта, към който да се придържат. Излизайки от условието за издръжливост/размери/тегло, които описах си остава един обикновен лаптоп с намалени размери, а не umpc.