ASUS Eee PC 900 е на прага, появиха се и първите ревюта

Второто поколение на мини компютъра на Asus вече започна да се появява на пазара в различни части на света (например Хонг Конг и Англия), а заедно с това вече могат да се прочетат и първите ревюта.

Много хора остават разочаровани от факта, че Eee PC 900 идва със същия процесор, както и предишното поколение, но никой не е разочарован от по-големия екран, който сега има разделителна способност 1024х600 точки. Оперативната памет стандартно е 1 GB, а вграденото количество за съхранение на данни вече достига до 20 GB (в Linux версията, в Windows варианта максимума ще е 12 GB). Тази памет обаче е разделена на 2 части, което дава солидни надежди, че обема ще може лесно да се надгражда до по-големи стойности. Не липсват 3-те USB порта, четецът за SD карти и модул за безжична връзка 802.11b/g (но все още без n), както и 1,3-MPix камера.

Във физическо отношение разликата е минимална - както в обема, така и в теглото, което е нарастнало само със 100 грама. Според сайта CNet, при гледане на филм, Asus Eee PC издържа 1 час и 29 минути, което лично аз определям като средно постижение. Да се надяваме, че когато се появи вариант с процесорите Intel Atom, автономната работа ще бъде по-дълга.

Ето и връзки към няколко теста на английски:

CNet
TrustedReviews
Stuff.tv - Видео тест

Галерия: