Asus, изглежда, ще се откажат от 7- и 9-инчови Eee-та

Според информация, която е минала покрай мен и не съм регистрирал първоначално, Asus се гласи да изкара от производствто прекалено малките екрани. Eee-та със 7- и 8,9-инчови екрани полека-лека ще престанат да бъдат произвеждани.

Това се разбира от думите на президента на компанията Джери Шен, който едновременно с тази информация е предоставил и моментното финансово състояние на Asus.

Изключвайки от производство моделите с малки диагонали, umpc-тата на компанията ще бъдат оборудвани най-вече с 10-инчови дисплеи (а може би скоро и 12"?). Въпреки това компанията ще се стреми да пусне модел с цена 200 USD на пазара още през следващата година.

Шен е споделил още, че най-големия пазар за мобилни компютри на Asus е европейският, поглъщащ около 53% от произведените бройки.

Източник: digitimes.

Коментари

Това наистина са прекалено малки екрани. Според мен 10" и 12" са най-добрите екрани за услтрамобилни компютри. Съответно 10" за екрани 16:9 и 12" за екрани 4:3.

12 " луксозни модели има на много производители. Ако от Asus планират да минат на такъв диагонал, то се губи идеята на umpc-тата. Т.е. защо да си купувам Asus, освен заради цената може би, вместо 12" Packard-Bell или Dell?
За 10" съм съгласен да се преориентират, но според мен трябва да има всякакви модели от 7 до 9", защото според мен истинското предимство на umpc устройствата е именно техния размер!

Според мен няма лошо да има и 12" модели - при тях поне клавиатурата е в "оригинален" размер. От друга страна наистина вече се нарушава идеята за свръх малкия преносим компютър - 12" не се завират така лесно навсякъде както 9 или 10 инча.

7 инча за мен са прекалено малки за нещо с клавиатура.

Според мен също 12" отива съвсем в друга категория... Аз имам Eee PC 901 и клавиатурата му, след около ден привикване изобщо не ми се струва малка. Използувам го за сърфиране, музика и писане на много документи и не мисля че е неудобна. Изобщо за нетбук ( не НОУТБУК !) "идеалният размер" е 9-10" (като втория е за потребителите с по дебелички пръсти).

А Ники, не точно така. Клавиатурата на твоя 9хх и моя 10хх е една и съща. Разликата е процесора, диска и екрана. Но да 12" са друга категория. Аз обаче изобщо не се зарадвах, че спрях седмака. Той беше идеален за много цели и ще ми е мъчно за него. Много професионалисти, които често пътуват и са на много места, това им беше идеалния помощник. Виждал съм го.

напълно съм съгласен, че за обща употреба девятката или десятката са идеални, както казваш и не съм чак такъв фен на ССД като теб. Дърт съм и си предпочитам нормалните, което не ми пречи като теб да го слагам в произволни положения.

Така, че мога да посъветвам всеки, домашен потребител обичащ комфорта да си вземе. и точно за непрофесионалистите горещо препоръчвам да не е с ХП. Просто не му пасва и от неудобност просто дразни.

Клашиатурата на Eee PC 1000 серията е по-голяма от тази на 900/901. Еднаква е с 904, например, който използва същия корпус като 100х.