Belinea пусна собствен ултрамобилен мъник

Явно сегмента на евтините ултрамобилни решения дава повод за светли надежди на много хора, защото и фирми, които традиционно нямат нищо общо с мобилните компютри разработват собствени модели. Belinea е поредния пример за това - немската компания, която познаваме най-вече като производител на монитори - пуска umpc базирано на Intel Atom.

Моделът носи името o.book 1Xs и по характеристики не се отличава от останалите модели на пазара: разполага с 10-инчов екран (1024х600 точки), процесор Intel Atom N270 работещ на 1,6 GHz, 1 GB RAM, 160 GB HDD, 802.11 b/g Wi-Fi карта. Теглото е 1,3 кг, като то включва и 3-клетъчната (2200 mAh) батерия. Belinea са решили да предлагат 1Xs в комплект с Windows XP Home.

Към момента в Германия o.book 1Xs се предлага на цена 339 EUR. В интернет няма многообразие от снимки, затова пускам само две. Надявам се скоро някой да направи и ревю за да имаме достъп до повече впечатления за тази машинка.

Ред: изнамерих още няколко снимки (от тук). И така: по корпуса също не се виждат никакви изненади: извод за монитор, 3 USB-та, четец за карти.

Галерия: 

Коментари

Много яко! Напомниха ми за първия ми монитор, който така и никога не се развали и го хвърлих работещ. Симпатяга е мъникът им и цената е добра за немска машинка. Сериозен конкурент на Asus.

Аз ли не разбирам, но тази машина ми прилича на десетката до последната йота, че то даже тапите на капака са на същите места.

Иначе, да Белинея вадеше страшна железа. Някогашните им ЕЛТ монитори не можеха да се състезават само с неземната Ияма. Имаха хубава цена, а единствения им минус беше ужасния дизайн. Още се носят вицове, преминаващи в легенди за младите, разказващи за както му казват дизайнерите- мустаците. После като дойде ерата на TFT и китайското икономическо чудо, вече няма начин да отделиш плявата, всичко е боклук.

като гледам и тук е същата история- от край до край изпълнено в китайски завод с лепната марка отгоре. Така не се прави добра Икономика. Като извадят нещо различно, бих си го купил. Иначе по-добре оригинала- Асус или Ацер, поне знам, че си е от техните фабрики.

В момента номера е просто да има модел в тази категория, защото се харчи. Раздвижване ще има следващата година, когато повечето сериозни компании ще пуснат второ поколение на ултрамобилните си решения.