Belinea пусна собствен ултрамобилен мъник

Явно сегмента на евтините ултрамобилни решения дава повод за светли надежди на много хора, защото и фирми, които традиционно нямат нищо общо с мобилните компютри разработват собствени модели. Belinea е поредния пример за това - немската компания, която познаваме най-вече като производител на монитори - пуска umpc базирано на Intel Atom.

Моделът носи името o.book 1Xs и по характеристики не се отличава от останалите модели на пазара: разполага с 10-инчов екран (1024х600 точки), процесор Intel Atom N270 работещ на 1,6 GHz, 1 GB RAM, 160 GB HDD, 802.11 b/g Wi-Fi карта. Теглото е 1,3 кг, като то включва и 3-клетъчната (2200 mAh) батерия. Belinea са решили да предлагат 1Xs в комплект с Windows XP Home.

Към момента в Германия o.book 1Xs се предлага на цена 339 EUR. В интернет няма многообразие от снимки, затова пускам само две. Надявам се скоро някой да направи и ревю за да имаме достъп до повече впечатления за тази машинка.

Ред: изнамерих още няколко снимки (от тук). И така: по корпуса също не се виждат никакви изненади: извод за монитор, 3 USB-та, четец за карти.

Галерия: