Цената на Gigabyte M912 ще е между 556 и 656 USD

Umpc таблета, който Gigabyte подготвя за пазара вече е с известни параметри на конфигурациите, а през последните часове в интернет изтече информация и за цените на които ще се предлагат плануваните за момента 3 конфигурации.

Две от конфигурациите ще са оборудвани с процесор Intel Atom на 1,6 GHz (за момента), 1 GB RAM, екран с разделителна способност 1280х768 точки, диск с обем до 250 GB, Wi-Fi и Bluetooth. В единия вариант ще се предлага с Windows Vista (модел M912V) за около 656 USD, а във втория вариант - с Windows XP (M912X) с приблизителна цена 620 USD.

В трети вариант ултрамобилния таблет ще е с екран с по-ниска разделителна способност (1024х600) и ще е без Bluetooth модул, на цена около 565 USD. В този вариант, наречен M912M, се очаква да е оборудван с някакъв Linux (от Computex знаем за Ubuntu, но неофициално).

За момента информацията не е официално потвърдена от Gigabyte.

Източник: engadget.com

Коментари

Много яко бебче е и цената му изглежда справедлива. Дано скоро да се получи така че да се появи масово и в същото време в пакетни услуги с някой друг софтуер или програма. Още инфо по случая сигурно ще бъде публикувана след време от разработчиците и тестерите й.

В предна тема по повода на това "бебче", казах, че ако обявят цена над 300 USD, ще се почустват като блъснати от бързия влак. Гигабайт обаче мина всичките ми очаквания по безочливост. На тази цена дори дебилните северноамериканци не биха го купили. И това е цената за щатите, за ЕС не ми се мисли. И то за машина с ХП. Защо не закръглят на хилядарка? Тия в коя година живеят? Машината не е с лоши параметри, но не е нищо особено. И другото, ако беше отгоре марката на Тошиба или мизерното Сони, цената щеше да е горе-долу преглъщаема. Само дето отгоре седи нещо познато като "българските китайци". Бомбастични обещания, зад който съвсем обикновени технологии и качество, което вечно не му достига поне нещо малко, за да бъде наречено с определение над прилично.

Помнете ми думите, от това нещо няма да се продадът и 10 000 бройки. Тайванците ще получат такъв шамар, че едва ли скоро ще искарат модел в този клас.