Дейвид Спет споделя интересни мисли за Sony Vaio W

Попаднах на едно интересно интервю с Дейвид Спет, продуктов специалист за VAIO линията за Европа, направено от екипа на Pixelmedia.bg. Интервюто е съсредоточено като цяло към мобилните компютри с марка Vaio, но е отделено специално внимание и на 10-инчовия представител с това име на пазара - Sony Vaio w.

Дейвид Спет разяснява защо Vaio w не е типичен нетбук и кои са чертите, които го отличават - типично за Sony са използвани по-висококачествени материали, което се отразява и на цената, но този факт не притеснява компанията, защото именно с това е известна тя - продава се качество, макар и на по-висока цена. Най-добрия пример за това е екранът, който е с масовия размер 10,1 инча, но е с по-висока разделителна способност - 1366х768 точки. Според Спет 1024х600 точки е нереално малко пространство в наши дни.

Става ясно и защо Sony Vaio w не разполага с вграден 3G модул - японската компания се е консултирала със свои партньори в телекомуникационния сегмент, както и с големи магазини - всички те са предпочели да могат да предлагат нетбука с отделно добавен USB 3G модул в промоционален пакет.

От интервюто става ясна и още една добра новина - всички бройки Vaio w ще се предлагат с 6-клетъчна батерия, която ще осигурява около 7 часа автономна работа. Няма да има вариант с малка 3-клетъчна батерия.

Освен интересните нетбук въпроси в интервюто се обсъждат още куп любопитни неща около мобилните компютри на Sony, затова ако имате малко време - прочетете цялото интервю тук.

[източник: pixelmedia.bg]