Галерия: iPad в България

Въпреки, че за последното отроче на Apple - iPad - се изписа достатъчно, няма как да не споделя първите си впечатления от личния ми досег с таблета.

В магазина на Plesio на ул. "Ангел Кънчев" в София има вече една бройка, която всеки лесно може да огледа, а надявам се скоро - и да купи. Екипът на магазина бе така любезен да ми осигури възможност да го снимам, както и да си поиграя с него за няколко минути и да натрупам впечатления.

Без да искам да повтарям вече хилядите ревюта по мрежата, трябва да отбележа, че с iPad се работи изключително лесно, свиква се с него буквално за минути (особено хората, които вече ползват iPhone/iPod) и интерфейсът започва да изглежда някак познат (точната дума е интуитивен :-) ).

В първия момент iPad изглежда малко голям и малко тежък, но това е наложително, тъй като първия фактор обуславя по-приятно усещане при работа в Интернет и с електронни книги и други документи, а втория фактор е наложен от батерията на устройството - все пак никой не иска iPad да гасне на 30-ата минута работа.

Оставям ви с няколото снимки на iPad и очаквам вашите мнения - особено ако сте го видяли вече на живо!

Галерия: 

Коментари

Много ми е любопитно на каква цена ще го продават... Вече ми се мерна някъде в нета (българския имам пред вид) оферта за около 1400 лв., което е меко казано нагло.
Ще допълня само две неща ;) :
- не всичко което лъщи е злато;
- Apple уголемиха телефон, вместо да намалят ноутбук... (лафа е на go_fire)...

Да, за съжаление от Плесио си признаха, че първите бройки ще са на висока цена, а и доставените количества ще са оскъдни. За по-добри цени ще трябва да чакаме официалния старт на продажбите в Европа, което Apple отлагат за момента.

Що се отнася до уголемяването на телефона - да, това направиха, но с този си ход вече имат стотици хиляди продажби. Да не ги мислим :-)

Да, наистина за съжаление доста хора се опитват да припечелят някой лев като продават завишено, щом има търсене да го правят.
Като цена освен този сайт намерих информация тук: http://ipad.bg/cena-na-ipad/ но малко си противоречта с това http://ipad.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D...