Гласът на народа: Asus Eee PC 1000H е номер едно!

След проведената анкета, бързо и еднозначно става ясно, че у нас най-предпочитаната марка за ултрамобилни решения е една - Asus. С почти половината от гласовете моделът Eee PC 1000H бе класиран на първо място в анкетата, която бе отворена за гласуване през изминалите две седмици.

Анкетата събра общо 80 гласа, 37, или 46%, от които бяха дадени именно за Asus Eee PC 1000H. Така този модел стана едноличен и ясно утвърден модел и грабва титлата "Най-предпочитан ултрамобилен компютър в България".

На второ място с 3 пъти по-малко гласове (13 броя, 16%) се класира Acer Aspire One 150, трети е MSI Wind със само 1 глас по-малко. Toshiba nb100 събра 9 гласа (11%), GigaByte m912 - 7 гласа, а на последно място с едва 2 гласа остана HP Mini-Note 2133. Всичките резултати можете да видите тук.

Тъй като анкетата е насочена най-вече към хората пазаруващи в България, в нея бяха поставени единствено модели, които могат да се намерят в свободна продажба по родните магазини. За да се избегне излишно разводняване от всеки производител бе подбран по един силно представящ се модел, който да се бори за гласовете на посетителите на сайта. Анкетата бе отворена за гласуване за 14 дни и за това време събра общо 80 гласа, което е и своеобразен рекорд за активност на umpc-bg.com.

Коментари

Не че не харесвам този модел, дори напротив, имам си такъв, но е малко несериозно да се пишат подобни помпозни "статии" на база на анкета между 80 човека ;) да не употребявам и по-тежки думи...

Извода го оставям за автора. Следващият път ще очаквам и тема от рода "100% от населението води собствен блог", понеже автора си е гласувал в анкетата "Водите ли блог?" и като няма други гласували, се получава интересен резултат ;)

Иначе ако гледаме пазара, там за мое съжаление, Асус не са с 46% пазарен дял пред конкуренцията, въпреки, че са но.1 като качество и технология в тази област ;)

Ванко и умната с анкетите

Надявам се повече народ да прочете коментара ти и да си каже "следващия път и аз ще гласувам", след което наистина да гласува. Само така анкетата ще е с повече от 80 гласа - на което силно се надявам. Но до тогава - ще правим изводите на по-малка база, макар и да не е показателна.

Въпреки че както намалява населението на татковината - току виж тази анкета се оказала "представителна извадка" :-)

Колко представителна е една извадка от 80 души...и да се обяви като гласа на народа чак...Ванко, Ванко, щом 80 гласа за 14 дни са рекорд по активност за вашия сайт, мисля че е време да бъде спрян...

Мерси за коментара :-)

Минавайте по-често оттук - така може да спомогнете за отлагането на смъртта. Пък и да гласувате от време на време.. ;-)