Гласувайте за вашия фаворит за umpc на 2008!

Реших да направя допитване кой ултрамобилен компютър се е понравил най-много на потребителите през отминаващата си година. За целта подбрах модели, които могат да се намерят на територията на милата ни родина.

Включете се в анкетата за да проверим кой от моделите заслужава най-много овации от нас - потребителите.

Анкетата е тук.

Коментари

Гласувах за ASUS Eee PC 1000h. За сега държи 100% от гласовете :)

Тошков да ти кажа за мен няма смисъл от анкета. Положението е ясно. Всички ни дишат праха. Е добре де ацера не е зле. А ти като виден СЕО може да кажеш какво е положението по популярност в Интернет, но мисля, че там положението още по-смазващо.

Е... точно моят фаворит(Eee PC 901) не фигурира в анкетата ( защо все пак?). Но безспорно това е Asus. Като съотношение цена:функционалност:дизайн моделите от серията 901/1000 са лидери. Ако в Бг бяха внесли моделите от с.1000 със SSD много щях да се замисля дали да не си купя и такъв.

Броях времето до този въпрос :-)

Имах желание да не разводнявам анкетата с прекалено много отговори - поради това не съм предоставил и като възможни отговори модели, които се радват на отлични продажби в други държави, но тук още не сме ги и помирисали.

Та така - реших с "вътрешни избори" да подбера само по един "фаворит" от всеки представен у нас производител.

BTW, ще съм много благодарен, ако някой има желание да ми помогне с промотирането на анкетата с връзка към тази тема - колкото повече гласове се насъберат, толкова по-правдоподобен ще е резултата.

Samsung NC10 за съжаление не е в анкетата

От ~месец съм с NC10 и съм възхитен от батерията - 6-8 часа в зависимост от начина на ползване, клавиатурата е почти като при 'нормален' лаптоп, и екранът е много добър.
Леко го 'пооптимизирах' за да стартира за около 40s (XPHome preinstalled), както и смених 'черупката' изцяло (FlyakiteOSX - worked out of the box, с изключение на searchspy)
Машинката работи бързо и добре с XP, единственото което може да се смята като недостатък са говорителите - но за UMPC, според мен, са в норма.
По принцип touchpad-а се смята за не най-доброто решение, но в интерес на истината след около седмица+ ползване с включен two finger scroll не е проблем изобщо.

Нямаше го у нас Samsung NC10 до момента на пускането на анкетата - или поне аз не съм го засекъл никъде. Ти от БГ ли си го купи?

Иначе - нямам търпение да изтествам и него, и още 1 куп други мъници, та упорито дебна дали (кога?) ще се появи.

Не е купен в БГ - всъщност 'обаждам' се от Азия

Искрено го препоръчвам - за по малко от месец се превърна в основният ми компютър (старият ThinkPad е Debian сървър вече). Не съм го 'ъпгрейдвал' с 2М памет (от производителя е с 1М), но за сега не виждам и смисъл - за интернет, ел. поща, тексто-презентации обработка, филми скороста е повече от задоволителна. Пропуснах да спомена че не е с вгардена карта за достъп gprs/edge/3g

Пак ще се повторя :) -- батерията е феноменална ~6 часа при съвсем нормално ползване (интернет поща текст-обраб.) с включен wifi.
~ 7.30-8.0 часа с вкл. wifi, изключена (чрез BIOS-a) LAN карта, говорителите са на mute, яркост на екрана 2/3

Наистина явно са поставили много добра батерия - отвсякъде се чува това.

Полезна информация даде, дано да не ти прави никакви проблеми и да го ползваш дълго и ползотворно :-) Пък дано скоро и у БГ-то се появи, че да го тествам и аз - много ми е любопитно.