На есен почва внос на мобилни компютри Samsung

Най-накрая изглежда, че ще доживеем да видим в България моделите от гамата мобилни компютри на Samsung. Вносът на тези продукти се очаква да стартира през есента на настоящата година.

Новината дойде от прессъобщение на Солитрон - един от големите вносители на ИТ техника у нас. Компанията разширава от настоящия юли месец гамата на продукти на Samsung, които внася, с монитори, принтери, мултимедийни прожектори и фоторамки. Мобилните компютри ще дойдат с няколко месеца закъснение.

Надявам се, че в групата на мобилните компютри ще лезнат и нетбук моделите с които компанията жъне успехи по цял свят, но у нас все още не сме успяли да се докоснем до тях.

Коментари

По-добре късно, отколкото никога... Ама според мен, може да се каже по-скоро "късно е чадо..." Ако се бяха появили през 2008 със сигурност щях да съм вече собственик на такъв. Но вече едва ли... А и пазарът на netbooks вече се понасити, но така или иначе по-добре да ги има и тук ! Поне сред моите познати netbooks си изгубиха притегателната сила, която имаха преди 2 години, едва ли ще се продават много... Но човек никога не знае.

Ми то... нетбука стана нещо, дето не можеш да го различиш по размери и тегло от лаптопите вече :-)) А иначе, новината за Samsung е положителна не само по отношение на umpc-тата  - в крайна сметка, цялата мобилна гама на компанията ще се появи.