Nokia Booklet 3G нааай-накрая пристига в България

Според прессъобщение отпреди ден-два, в България най-сетне ще започне да се продава официално Nokia Booklet 3G. Радостната новина идва над половин година след като останалия свят се радва на присъствието на компакния компютър на пазара - но все пак "по-добре късно отколкото никога".

За съжаление, от прессъобщението не се разбира достатъчно добре нито кога е конкретната дата на премиерата на Booklet 3G, нито каква ще е цената му у нас. За сметка на това се разбира, че явно Nokia считат процесорите Intel Atom за мощни.

Ако искате малко повече информация за спецификациите, може да погледнете тук.

Коментари

Специално проверих, защото първоначалния вариант на този нетбук май-беше рекламиран с Atom N270/280... но се оказа че всъщност е на платформа Menlow (Atom Z530/"Poulsbo" us15w)... Така, че дори и година по-късно, не е зле. Изказвам лично мнение, но лично аз я предпочитам пред по-новите атоми с N450. Така и не чух някой да каже нещо впечатляващо за тях.
Nokia си е ... Nokia... Аз от години не съм имал друга марка gsm... Но пък цената е малко соленичка, барабар с доста скъпия мобилен интернет на Globul - 1293,60 лв. Но пък е Nokia... предполага се с подобаващото качество на марката. Сигурно си струва парите.
Но да се върна на Menlow. Тази платформа има един основен кусур - Linux на нея не върви. Или поне все още Intel не желаят да направят така, че да има адекватна поддръжка.
Но, пък от друга страна онези, които биха дали тези пари за този нетбук, не ги е еня изобщо за Linux.

Да, този Atom май е по-добре от N450, който пък от своя страна е абсолютно еквивалентен на N280. Нооо за 1293,60 лв... дори не бих се замислил за покупка - просто няма да стане. Не е това цената, макар и Nokia.