Новото поколение Nvidia ION ще предлага до 10 пъти по-бърза графика

Nvidia представи новото си графично решение за нетбуци и лаптопи с малки размери - Nvidia ION. Новото графично ядро ще се представя значително по-добре отколкото вграденото видео в процесорите на Intel, като според тестове на компанията производителността ще е до 10 пъти по-добра.

Nvidia ION е допълнителен графичен процесор със собствена видеопамет, който се свързва към процесора Atom Pine Trail посредством PCI Express. Освен добра 3D производителност, той поддържа гледане на поточно видео с HD качество от сайтове като YouTube или от вече изтеглени файлове.

Нетбуците с ION поддържат и технологията NVIDIA Optimus, която автоматично пренасочва графичните изчисления към NVIDIA ION или към интегрираната графика. Optimus изключва допълнителния графичен чип при използване на системата за базови нужди като браузване в интернет, с което удължава работата при захранване от батерията. А когато е нужна повече графична мощ, например при пускане на 3D игра, гледане на видео или използване на графичния процесор за изчисления, Optimus автоматично стартира ION и пренасочва задачите към него.

Работата на мултимедийни приложения като Muvee Reveal за създаване на впечатляващи видеоклипове, Badaboom за конвертиране на видео в различни формати, Total Media Theater и PowerDVD 9 за гледане на видео с висока резолюция и скалиране на филми от стандартна към HD разделителна способност също ще бъде облагодетелствана.

Новият ION ще бъде наличен на пазара още през Април с появата на нетбука Acer Aspire One 532G, за който вече в интернет изтече немалко информация. Други производители също побързаха да обявят продукти с новото поколение Nvidia ION, като се очаква до на лятото техния брой да надхвърли 30.

Може да ви е интересно още: