Ревю на Asus Eee Top

Макар да е малко в страни от темата на блога, бях изкушен да изтествам и една десктоп система от серията Eee на Asus - а по-точно Eee Top ET1602. Стилния и компактен мъник е идеален за мултимедия и интернет, а чувствителния на допир екран е чудесно допълнение - най-вече за деца.

Ако ви е любопитно - можете да прочетете целия тест тук.

 

Коментари

Защо да не е по темата на сайта? Това чудо ми изглежда доста мобилно. Като гледам няма кутия и всичко е събрано в монитора. Малко ми напомня на Apple :)

Колко ще струва горе-долу? Предполагам, щом е Еее, ще е малко по-евтинийка, отколкото останалите (ако има такива).

Не се надявай много това нещо е с чувствителен на допир екран, на всичкото отгоре тактилен (демек отвръща обратно на докосването). Това е технология на Ваком, а нищо на този производител не е евтино, защото не е и китайски боклук. Та нещото е хубаво, но тъй като върви с боза и съответно не е ясно как се разбира с Гимп (за което едва ли има проблем, по-скоро е под въпрос разделителната способност, която вероятно е дори под 1000 lpi), много вероятно ще го пропусна.

Не очаквам по никакъв начин да е по-евтино от ниския клас настолни компютри, които се предлагат у нас - по Метро, Техно* и т.н. Все пак ще съм радостен, ако цената не надвишава с много 1000 лв.

Откровено казано, ако изобщо това нещо се появи тук (съмнявам се) и превиши цената на 1000-та на Eee-то (май беше около 850 лв. във варианта с "боза") ще е пълен пазарен крах. Нямам статистически данни за съотношението на продаваните бройки iMac и Mac book, но все си мисля, че преобладава второто. Да не говорим, че за тези пари може да се сдобие човек с нещо значително по-мощно от това, което е по силите на една Atom платформа, пък била тя и с touch screen... Това което ме е привлякло в Еее (имам 901) е изключителната му мобилност, удобство и издържливост на батерията. Сещам се за HP 2130 дето не мръдна по-надолу от хилядарката и така и ще прашясва по витрините - вече дори и в "Jeff"...