Задава се HP Mini 311c - с 11-инчов екран и Nvidia ION

Въпреки че HP не го е обявила официално, от много места в мрежата изтече информация за задаващ се нов модел от нетбук серията на компанията с име HP Mini 311c, 11-инчов екран и Nvidia ION графична система.

Според информация от liliputing.com, очакваният нов модел ще е с 11,6-инчов HD екран (1366х768 точки), 1,6 GHz Intel Atom N270 процесор (каква скука), 1 GB оперативна памет и 160 GB диск, 802.11 b/g Wi-Fi. По-любопитната част е, че се очаква HP да използват за графична подсистема Nvidia ION LE платформата. Последната разбира се подсигурява наличието на HDMI порт.

Теглото на HP Mini 311c ще е 1,46 кг, като в него се включва и 6-клетъчна батерия, но за момента без информация за това, колко време работа ще подсигури тя.

Параметрите на този нетбук позволяват да се предостави с WIndows XP Home, което ще запази цената малко по-ниска. За момента се съобщава, че при премиерата ще струва около 480 USD.

Коментари

Вярно, че е пълна скука това с N270... Но според мен, така и ще си остане. Говореше се, че принципно новите серии на Atom ще чакат пръкването на 7-та боза, така че Intel едва ли ще представи нещо ново дотогава, но и да го направи едва ли ще го видим някъде масово употребено.
Лично мое мнение - нещото наречено netbook умря. Бях се засилил да си сменям по едно време Eee PC 901, но реших че операцията ще е тип - кон за кокошка... Единственото дето се доближава до него, според мен е DellMini 9.
Това, което е вече интересно е CULV - http://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_Ultra-Low_Voltage...
Само за сравнение - в Multirama единия от моделите на Acer с такъв процесор и 13 инчов дисплей се продава за 899 лв. без ОС. Батерията кара към 8 часа и тежи кило и половина... Де е киро на кирия... Е, вярно не е HP ;)

Не е Киро на кирия :-) 8 часа работа на батерия са отлично постижение (а и самия модел на Acer, който споменаваш е мнооого добър), но все пак аз не искам 1,5 кг компютър, ако мога да имам 1 кг и не искам 13" в диагонал, ако мога да имам 10 и да го побирам навсякъде.

За съжаление, нетбук сегмента вече почти се сля с традиционните мобилни компютри, като положителния ефект е значителното сваляне на цените на компактните и леки модели. В настоящето интересния въпрос е ще станат ли и задаващите се смартбук компютри (компютри??) близки родственици на лаптопите или поне те ще запазят малките размери и тегло, осигурявайки работа като на стандартно PC.