Задава се Samsung NC20

След като Samsung обра овациите с ултрамобилния си NC10, който пусна преди няколко месеца, компанията вече подготвя и наследника му - NC20. Според сайта notebookitalia.it, очаква се новото поколение да се появи по пазарите идния Февруари.

На сайта се появи и снимка (публикуваната и тук) която представя новия модел като доста тънък и стилен. За съжление цената му съвсем няма да е тънка спрямо разбиранията за ниския umpc сегмент - очаква се да е от порядъка на 450 EUR, което е в горния край на сегмента, наравно с предложения като HP Mini, Dell Mini Inspirion 12, Asus Eee PC S101.

Друга интересна новина покрай Samsung NC20 е, че той ще използва процесора VIA Nano U225 с тактова честота 1,3 GHz. Компютърът ще има 1 GB памет, 160 GB твърд диск, и стандартните комуникационни възможности - Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth и кабелна мрежа. Теглото обаче ще е малко по-голямо - около 1,5 кг. Все още няма информация за батерията.

Коментари

Извинявам се за негативния коментар, но от тази марка не Ви съветвам да си взимате нищо. Просто каквото и да ми е правило проблем, е било Samsung. А и като му гледам характеристиките - нищо интересно. Защо се бутат на този пазар не мога да разбера.

Как защо - да захапят парче от баницата :-)

Нека има конкуренция - това уж е положително. Без да коментирам качеството, на мен ще ми е интересно да тествам и този модел - най-малкото защото искам да се появи и нещо с процесор различен от Atom.

Няма никакъв начин. Всичко корейско, особено южнокорейско е под всякаква критика. По-лошо е дори от китайското. Китайците някой път, много рядко, може и нещо хубаво да произведат- пример Асус ЕЕЕ. Колкото и голям фен да съм на Виа, просто няма как да си строша хатъра да купя нещо на Самсунг, ЛГ, Хюндай (хиникс) или друга такава гадост. Съжалявам, иначе пожелавам всичко НАЙ на чудесната Вия, последния мохикан на чиповото разнообразие.

Коментарите за Samsung, струва ми се, са доста натоварени с предубеждение.
Лично си купих NC10 след като си 'играх' около 2/3 месеца с еее 700 /900 и OLPC.
Смея да твърдя че NC10 е отлична комбинация от качество/функционалност/цена - иначе жена ми е недоволна от anyCall :)