12000 mAh батерия за Eee PC - 10 часа работа

На сайта DealExtreme се продава батерия, която може да се характеризира единствено като огромна - поне що се отнася до ултрамобилния сегмент. Ако в момента не сте удоволетворени с продължителността на автономна работа на вашия Eee PC 900/1000 и нямате нищо против да носите със себе си още 260 грама със себе си - значи имате нужда от именно тази 12000 mAh батерия.

Батерията е голяма не само като капацитет и тегло (сама по себе си тежи 540 г - това е почти колкото и останалата част от компютътра), но и като физически размери. На сайта dealextre me.com не се споменават много характеристики, така че остава неизвестно и необходимото за зареждане време. Но се надявам, че все една нощ (зимна) ще е достатъчна.

Автономната работа с тази батерия наистина има шанса да достигне до 10 часа, ако са пуснати повечето настройки за пестене на енергия - реално тя е с почти двойно по-голям капацитет от стандартно идващата с Asus Eee PC. В действителност обаче очаквам работоспособността да достигне около 8 часа.

Цената на батерията е 61,87 USD, което всъщност е доста приемлива сума за този капацитет.