Acer Aspire One с Android ще е в продажба на 22 октомври

Най-накрая ще се появи нетбук с операционната система за мобилни телефони на Google - Android. Acer са оспяли да подготвят свой модел - всъщност продаващия се от няколко месеца вече Aspire One D250. Сега той ще идва с две операционни системи, като Android ще се използва за бързо зареждане (около 10 секунди до готовност за работа), а Windows 7 (чао, XP) ще може да се използва при нужда от по-специфични приложения или програми, изискващи Windows платформа. Наличието на WIndows 7 е и причината датата на пазарната премиера да е 22 октомври - преди това не е разрешена продажби на продукти с новата ОС на Microsoft.

Както са отбелязали колегите от registerhardware.co.uk, работата с Android се изчерпва с най-характерните за нетбук приложения - сърфиране в интернет, консумиране на съдържание и комуникация. Според тях и навигацията за момента не е съвсем удобно доработена за употреба на лаптоп и тя напомня по-скоро работа с голям мобилен телефон.

Прикачил съм няколко снимки направени от pocket-lint.com, а по-долу има и филмче илюстриращо работата на Acer Aspire One D250 с Android.

Галерия: