Asus аксEeeсоари, 6-клетъчна Wind батерия, XP драйвери за Aspire One

Компилация от новини:

Asus ще разшири Eee линията, пускайки още аксесоари. Компанията е подготвила тънко USB DVD устройство, портативен USB харддиск и 3G модем, отново с USB интерфейс. Все още не са известни цени, нито пък кога ще ги има на пазара. Никой от компонентите не е революционна новост, но ще са добре дошли за всеки който иска да се брандира от главата до петите с Eee неща.

Acer също показаха активност, правейки достъпни за изтегляне Windows XP драйвери за своето мъниче - Aspire One. Макар все още да не е пусната официално версията, доставяща се с операционната система на Microsoft, вече е възможно да си я инсталирате сами без да остава неработещ хардуер. Можете да изтеглите драйверите от FTP сайта на Acer.

На сайта AspireOneUser.com пък има неофициална подборка с драйвери, която включва освен Windows XP и Windows Vista.

Последната новина от серията: MSI започва да доставя (по западния свят, поне) модел на Wind с 6-клетъчна батерия, който официално трябваше да е наличен през Септември. Или поне така се твърди в тази статия на liliputing.com. Ако е така, цената за 3 допълнителни клетки енергия излиза 90 USD вповече. Къед отиде идеята за ниската цена?

Галерия: