CES 2009: Dell показа Inspirion Mini 10

Преди няколко дена на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас Dell показа поредното допълнение към фамилията си евтини и ултрамобилни компютри - Inspirion Mini 10. Както подсказва името, моделът е с 10-инчов екран и застава между двата налични до момента - 9-инчовия Mini 9 и 12-инчовия Mini 12.

Компанията не е обявила кога ще бъде пуснат в продажба нито на каква цена ще се предлага, но поне е изнесла достатъчно количество интересна информация за хардуера. Inspirion Mini 10 ще бъде оборудван с процесора Intel Atom Z530 и по всяка вероятност ще има 1 GB памет. Dell обещава в своята презентация, че ще предостави HD 720p разделителна способност на екрана, което означава поне 1280х720 точки. Ще бъде инсталирана и 802.11n карта за безжични мрежи, 3G карта за мобилен достъп до интернет (WiMAX съвсем ли го отписаха?) и GPS модул, който ще превърне компютъра в идеалния мобилен компаньон за всички, които обичат да пътуват не само в рамките на родния град.

От снимките, които са направили колегите от engadget.com клавиатурата също изглежда подобрена, сериозно развитие търпи и тъчпада, който е с възможност за многоточков допир и работа с жестове.

Всичко звучи идеално - дано цената да не е прекалено стресиращ фактор.

(снимки: engadget.com)

Галерия: