Честито и на Lenovo S10!

Думи:  

Китайската компания Lenovo, закупила преди няколко години подразделението на IBM за персонални и преносими компютри вече официално обяви включването си в надпреварата при ултрапортативните устройства.

В съвсем скоро време Lenovo ще пусне на пазара две разновидности на модела S10, който ще е снабден с 10-инчов екран с типичната в момента за сегмента разделителна способност 1024х600 точки, процесор Intel Atom и тегло малко над 1 кг. При по-евтиния вариант ще бъде инсталирана 512 MB оперативна памет и 80 GB твърд диск, а цената за САЩ ще бъде 399 USD. По-скъпия вариант ще е само с 50 USD отгоре, но ще включва в себе си 1 GB RAM и 160 GB дисково пространство. За момента се предвижда покритие с 3 цвята - бял, черен и червен.

Клавиатурата, по думи на представители на Lenovo, ще е с размер 85% от стандартната, което означава, че ще е достатъчно удобна за писане, а тъчпада ще е с бутони разположени под неги и с поддръжка на многоточково натискане.

S10 ще бъде оборудван с карта за безжична мрежа, Bluetooth модул, 4-в-1 четец за карти памет, изход за външен монитор, 1,3-MPix камера и Express Card слот. Инженерите са решили да оставят всичко на всичко само два USB порта за външни устройства.

Lenovo обещава да пусне в продажба както 3- така и 6-клетъчна батерия, като според компанията времето за автономна работа ще е съответно до 3 и до 6 часа.

На по-късен етап се предвижда пускането на пазара на версия с 9-инчов екран, която ще се продава в определени територии по света - Хонг Конг, Тайван, Малайзия, Сингапур, Русия, Турция, Полша и други (вероятно и България).

Източник: laptopmag.com

Галерия: