Dell пусна ученическия Latitude 2100

След успеха, който Dell имаше със своята серия Mini Inspirion, компанията представи още един нетбук - Dell Latitude 2100. Този модел е насочен в много по-голяма степен към подрастващото поколение, като компанията иска да го наложи именно като училищен компютър.

Базовата конфигурация на Latitude 2100 е много позната - 10-инчов екран, Intel Atom N270 процесор, гигабайт памет, безжична мрежа. Интересните добавки обаче са повече в периферията - корпусът на 2100 е специално проектиран да понесе по-високи "детски" натоварвания, има уши за прокарване на ремък, така че да може да се носи на рамо, клавиатурата е със специално антимикробно покритие. В допълнение екранът е чувствителен на допир и позволява по-свободна работа. Изборът на операционни системи включва WIndows XP и Vista, както и Ubuntu 8.10.

Като специално оборудване Dell предлагат и специфична докинг станция, която може да побере до 24 такива компютъра, където те ще бъдат свързани към зареждащо устройство и мрежа (във филмчето има и демонстрация).

В момента цената на основната конфигурация (с 3-клетъчна батерия и конвенционален твърд диск, има опции за 6-клетъчна батерия и SSD) в САЩ е 369 USD.

Ето и промоционално филмче, а по-долу има и още няколко снимки.

Галерия: