Dell се гласи да пусне 12-инчов Inspirion Mini

Изглежда Dell има планове да разшири сегмента на ултрамобилните компютри по-бързо, отколкото другите компании. На сайта на компанията е забелязана продуктова информация за нов модел от серията Mini Inspirion с моделен номер 1210 и 12-инчов екран.

Dell явно има намерение да стесни разликата между това, което сега познаваме като umpc и лаптопи с "нормални" размери. Подготвения от компанията модел 1210 ще се различава не само по по-големия екран, но и по използването на различен процесор от това, което сме свикнали да виждаме масово в момента: изборът е паднал на Intel Atom Z520 / Z530. Ще имз 1 GB RAM и неизвестно какъв твърд диск. Екранът ще идва и с по-голяма разделителна способност: 1280x800 точки, а използвания заради него по-голям корпус ще доведе и до по-голяма и удобна клавиатура. Теглото на машината се очаква да е около 1,25 кг, като разбира се ще зависи от използваната батерия - 3- или 6-клетъчна (може би е добре 3-клетъчния вариант да бъде пропуснат).

Според догатки, нямащи нищо общо с официални източници, цената на Mini Inspirion 1210 по всяка вероятност няма да надхвърли 500 USD на щатския пазар.

Източник: engadget.com.