Firefox 4 ще е още по-подходящ за нетбук

Погледнах ето тази статия за задаващите се промени във Firefox 4 в mashable.com и харесах това, което видях - дизайна на разработваната в момента следваща версия на браузъра ще може да се нагажда така, че да пести още повече екранното място.

При umpc-тата често е проблем относително малкото точки, които предлагат екраните по вертикала - най-често става въпрос за 600 точки, докато при настолните компютри те са поне 768 или далеч по-често - 1024 (при 17- и 19-инчовите LCD екрани). За да се освободи повече място за съдържание, Firefox 4 ще може да бъде с табове разположени над лентата за адреса, в мястото, където обикновено е заглавната лента на прозореца. Това ще осигури поне 20 допълнителни пиксела. Като допълнение забелязвам, че липсва и стандартното меню в най-горния край - по подобие на Internet Explorer 7 и 8 - което ще доведе до допълнителни икономии на вертикално пространство.

Въпреки, че в момента е лесно да се ревключи към разглеждане на страница в цял екран, оптимизацията на работната площ е повече от полезна. Разбира се, в следващата версия на браузъра ще има и други новости, но за тях - погледнете статията.

[източнок: mashable.com]