И MIO пуска нетбук - разбира се с GPS

Компания, която доскоро познавахме като производител на PDA и GPS устройства навлиза на пазара на мобилни компютри. MIO представя на Computex два ултрамобилни компютъра с приятен дизайн и спецификации.

Мобелът N890 ще е оборудван с Intel Atom N270 процесор, 8,9-инчов екран, тегло 880 грама и както се полага за устройство от тази компания - GPS. За по-добра свързаност ще има и 3,5G модем, а от софтуерна гледна точка се предоставя и софтуера за навигация MioMap. Данните ще се съхраняват на SSD, а включването на захранването ще е на магнитен принцип.

По-големият модел - N1210 - ще е базиран на AMD Neo платформа и ще е с диагонал на екрана 12 инча. Порцесорът ще е с тактова честота 1,4 GHz, а максимално отделената топлина няма да превишава 15 W. 12-инчовият екран ще е с разделителна способност 1266х768 точки (освен ако няма грешка - може и да е 1366х768). Теглото се очаква да не превишава 1,3 кг, ще има и опция за 3,5G модем. Интересното е, че за момента при този модел не се споменава за GPS, но за сметка на това вече се знае, че ще бъде окомплектован с Windows 7 - което означава, че премиерата му ще е след 22 октомври.

И официалната версия е, че премиерата на двата модела Mio ще направи през 3-та четвърт на тази година.Очаква се информация и за цените им.

Ето и едно видео от jkkmobile:

[Източник: engadget.com]

Галерия: