Intel ще удължи живота на Atom N270

Intel е решила да забави с няколко месеца пускането на следващото поколение Atom процесори с цел да удължи живота на сегашния флагман при ултрамобилните решения - N270.

Според информация в digitimes.com, обявения вече процесор Atom N450 (известен с кодовото име Pine Trail) ще бъде достъпен за производителите не в края на тази година, а през първата четварт на 2010. Официално, Intel заявява, че не са планувани отлагания спрямо оригиналния план. Въпреки това източниците на digitimes.com (които обикновено знаят какво приказват) твърдят, че за момента Intel е получила недостатъчно количество поръчки за N450, който се продава на значително по-висока цена от предишния модел. Със забавянето компанията ще се опита да избегне и ценова война между по-новия скъм вариант и по-стария и по-евтин.

Intel ще демонстрира Pine Trail в действие на задаващия сe IDF в Сан Франциско, като официално се очаква продажбите да започнат преди края на годината. Продавания в момента Atom N270 пък ще бъде в производство до март следващата година, а 2 месеца по-рано  Intel ще призове производителите за последни поръчки на N270.

[източник: digitimes.com]