MSI разкрива информация за следващите Wind

След като MSI успях да направят един от най-добре продаващите се за момента  ултрамобилен компютър, компанията вече гледа в бъдещето и по-точно към следващите модели, които ще се появят на пазара.

Представители на MSI са били достатъчно любезни да разкажат на екипа на японския сайт PC Watch какви са плановете на компанията за следващата година.

Най-любопитното е, че ще се появи модела MSI Wind U120, който ще се явява допълнение в 10-инчовата серия. Той ще бъде оборудван с повече оперативна памет (предполагам това означава 2 GB, едва ли ще се мисли за решение с 1,5 GB), по-голям диск, HSDPA модем и евентуално нов процесор - ако това не се отрази сериозно на времето за работа на батерия. Най-вероятния кандидат за централен процесор е задаващият се двуядрен Intel Atom N330. Било е обсъждано и използването на VIA Nano, но впоследствие то не е било подкрепено.

Тим Стивънс от Engadget.com коментира, че преминаването към модел с 2 GB памет ще наруши изискванията на MicroSoft за максимални параметри на хардуера за инсталация на Windows XP. Това може да означава, че MSI Wind U120 може да се появи с Windows Vista или, по-малко вероятно, с някакъв Linux.

Появилия се на пазара тези дни MSI Wind U90 също ще има наследник, отново оборудван с 8,9-инчов екран и носещ означението U91. И при него се очаква по-мощен хардуер и HSDPA връзка.

 

Източник: liliputing.com