MSI Wind U160: поглед отвътре

MSI Wind U160 е един от най-интересните модели, пускани напоследък по световните пазари и както можеше и да се очаква интересът няма да е само към външността на компютъра, но и към неговото съдържание.

На италианския сайт netbooknews.it има публикувани няколко интересни снимки, показващи интересния процес по разглобяването на Wind U160 на съставните му части. Въпреки, че снимките не са убийствено много, ясно се вижда, че дори и човек с малко опит в разглобяването на фина електроника би се справил с тази задача. Има около дузина винтчета по дъното, които трябва да се развият, след което да се махне клавиатурата. Под нея се намират диска и модула за безжична връзка, докато RAM паметта е достъпна доста по-лесно - през капаче на дъното.

Относително лесният достъп до вътрешностите на компютъра ще се хареса на онези потребители, които нямат търпение да почнат да внасят подобрения в компютъра си веднага щом го закупят.

MSI Wind U160 е 10,1-инчов нетбук с екран с разделителна способност 1024х600 точки, новия Intel Atom N450@1,66 GHz процесор, 1 GB памет и 250 GB диск. Има си и Bluetooth + Wi-Fi b/g/n  адаптери, а батерията е 65 Wh.

Нямам търпение да се появи и у нас!

Галерия: