Отново: Слухове за Apple Netbook

За пореден път се промъкват слухове за ултрамобилен компютър готвен от Apple. До момента знаменитата компания упорито отрича да има интерес в този сегмент - според нея зает от евтини, но и нискокачествени продукти.

Поредния слух този път идва откъм славещия се с добрите си източници digitimes.com. Тайванският онлайн вестник се позовава на информация, публикувана в Commercial Times - друго азиатско онлайн издание - където се твърди, че представител на Wintek споделя за бъдещо производство на чувствителни на допир екранни панели, предназначени за бъдещия ултрамобилен модел на Apple. Ако информацията е достатъчно достоверна, дебюта на пазара на нетбука на Apple ще се случи през трета четвърт на настоящата година.

Новината (ако приемем, че е вярна) за ултрамобилен модел на Apple съвсем не означава, че компанията ще тръгне да преследва клиенти в нискобюджетния сегмент, който открай време ужасява Стив Джобс. Далеч по-вероятен план за навлизане е представяне на стилен и силен модел, но в ценовия сегмент на Sony Vaio P - малко встрани от идеята на Atom-базираните компютри.

Но като знаем от историята на какво е способна Apple - хич няма да е изненадващо, ако дори и с два пъти по-скъп продукт компанията завземе от раз 50% пазарен дял. Остава половин година очакване.

Източник: digitimes.com.