Sony Vaio Mini W - "чист" нетбук

В крайна сметка Sony реши, че не може да се кара само на прекалено скъпи продукти и пусна на пазара "типичен" нетбук - Vaio Mini W - тихомълком, без много шум.

Vaio Mini W всъщност изглежда много добре, по-голям е от Vaio P и разбира се - с далеч по-разумна цена. Спецификациите му включват 10,1-инчов екран с разделителна способност 1366х768 точки, Intel Atom N280 процесор с работна тактова честота 1,66 GHz, 1 GB RAM, 160 GB диск. Операционната система няма да изневерява на традициите на ултрамобилните компютри и ще бъде Windows XP Home. Използваната батерия ще стига за 2,5 часа автономна работа, което си е направо малко, но Sony са обявили като опция и наличието на 6-клетъчна батерия, която би трябвало значително да повиши издръжливостта.

 Както може да се види и от снимките, това ще е един много красив УМПК, който явно особено много ще се понрави на дамите, когато е в розови краски. За щастие, цената на Vaio W далеч няма да е на висотата на Vaio P - според информацията до момента при премиерата си в САЩ той ще се продава за 499 USD.

Ето и малко допълнителни ресурси:

Няколко чудесни снимки в близък план от netbookitalia.it. Има и филмче, което за по-лесно ще поставя направо тук:

Едно ревю, направено от What Laptop;
И за най-нетърпеливите - връзка към Amazon, където вече може да се направи предварителна поръчка за Soni Vaio W.

Галерия: