Учи Свободен с Убунту Мини издание 3.0

С известна доза гузност признавам, че до момента не бях забелязал, че прекрасния проект "Учи свободен с Убунту" се е сдобил и с версия, оптимизирана за нетбук.

Както сигурно ви е известно, УСУ събира в себе си последна та версия на Убунту и един куп полезни програми, като най-естествено е да е наблегнато на тези с опознавателна цел. В дистрибуцията влизат програми, които разясняват тънкостите на химията, математиката, географията, езиците, електротехниката и много други. В пакета влизат и известно количество игри, програми за работа с графика, звук и видео, за ежедневна офис работа.

Специалното при УСУМИ (Учи свободен с Убунту мини издание) е, че дистрибуцията е оптимизирана за работа на компютри с по-малък екран (7-12") и по-малко дисково пространство - инсталацията е сведена до скромните в наши дни 1,2 GB. Екипът на проекта се е погрижил работната площ да е оптимално разпределена и удобна за малкия екран на един нетбук, като в действителност това прави дистрибуцията подходяща не само за учащи, но и за всеки, който иска да използва Linux на своя ултрамобилен компютър.

Повече за проекта можете да научите на страницата на проекта, а ето и директна връзка за изтегляне: learnfree.eu/archives/84.