UMPC

И LG влиза в umpc играта

Корейската компания LG също мисли да навлезне на пазара на ултрамобилни компютри и даже вече е подготвила свой модел. За разлика от повечето компании, които са пуснали подобни модели до момента, LG ще повери производството на OEM производител.

Интересен вариант за GPS навигация на UMPC

От форума на eeeuser.com се натъкнах на интересна джаджа за почитателите на GPS навигацията.

Става въпрос за GPS приемник, разработен в миниатюрен вариант, пасващ идеално с минималистичните размери на ултрамобилните компютри.

Резултати: Кой ултрамобилен компютър предпочитате?

Макар и с 24 събрани гласа, първата приключила анкета е показателна за предпочитанията на клиентите у нас.

Asus Eee PC уверено е на първо място по предпочитания с 33% от гласовете. Единственият реален конкурент за момента - HP Mini-note застава на второ място, но поделяйки го с очаквания модел на Acer (за който дори все още няма достатъчно достоверна информация).

Intel Atom се задава - първо в GigaByte M528

Gigabyte M528 ще се бори за титлата "пръв на пазара с Intel Atom процесор" - моделът вече е наличен за предварителни поръчки, появика се (макар и все още оспорвани) спецификации и цена.

Стилния компютър влиза в разбиранията ни за ултрамобилен, но определено не е евтин - в Европа цената му се очаква да е от порядъка на 950 Евро. Макар на пръв поглед това да изглежда ужасно много, ето малко спецификации:

MSI и Gigabyte ще пуснат UMPC до края на юни

Двете тайвански компании ще се намесят на пазара на ултрамобилни решения със собствени модели, които се очакват на пазара до края на втората четвърт на настоящата година. И MSI, и Gigabyte ще се целят в цената от 500 USD за базов модел, но ще имат и по-скъпи варианти.

Първи тестове на ултрамобилния HP 2133 Mini Note

Ултрамобилният компютър на HP вече си има и официално име - HP Mini Note, а колеги от американски сайтове вече са получили и бройки за тестване.

С цена между 500 и 850 USD на американския пазар, новият мъник е първия сериозен конкурент на Eee PC, като според хората, които вече са се добрали до него, в някои отношения (главно функционални, дори го превъзхожда.