Windows 7

Windows 7 е в продажба.. Яхуу!

Е, Windows 7 вече официално е в продажба.

Интересното е, че през последните месеци толкова много слушахме и четохме за Windows 7, че официалното пускане по магазините дори не успя да се превърне в новина - вече половин година живеем с тази операционна система, 8 милиона тестери я използват вече ежедневно, нагледахме се на достатъчно ревюта и сравнения и всеки знае откъде да си дръпне инсталационен диск.

По-хубавото, което се случи на 22 октомври е, че Windows Vista отиде в историята, за да се настани в залата на забвението някъде до другата безкрайно безполезна версия на Windows - ME.

Acer Aspire One с Android ще е в продажба на 22 октомври

Най-накрая ще се появи нетбук с операционната система за мобилни телефони на Google - Android. Acer са оспяли да подготвят свой модел - всъщност продаващия се от няколко месеца вече Aspire One D250. Сега той ще идва с две операционни системи, като Android ще се използва за бързо зареждане (около 10 секунди до готовност за работа), а Windows 7 (чао, XP) ще може да се използва при нужда от по-специфични приложения или програми, изискващи Windows платформа.

Галерия: 

Acer мислят за таблет - появи се Timeline 1820p

Acer явно имат планове да навлезнат на още една територия от света на мобилните компютри - таблетите. Според статия в Macles, компанията се гласи да пусне Aspire 1820p, като е счела за удачно за негова основа да вземе един от последните си хитови модели - Aspire 1810.

Галерия: 

Windows 7 Starter няма да има ограничение за 3 активни програми

Според съвсем официална информация на windowsteamblog.com задаващата се версия на Windows ще е по-отворена към малките компютри - WIndows 7 Starter Edition няма да има ограничението за максимално 3 активни програми, което само по себе си звучи доста стиснато.

Отпадането на отва ограничение не означава, че Starter Edition ще е с функционалността на останалите версии - тя пак ще е орязана, като най-забележителните липси ще са:

Microsoft оповести максималните спецификации за евтин Windows 7

Microsoft издаде информация за максималните изисквания на хардуера, който ще бъде поддържан по програмата за "ултра-евтини" компютри. Като част от тази програма в момента се разпространява Windows XP Home, който се инсталира предварително на нетбук моделите, а Microsoft от своя страна го доставя на производителите на доста преференциална цена - според слухове едва 15 USD за копие.

Резултати от анкета: Windows 7 на вашето UMPC

В последната анкета ви попитах какво мислите за симбиозата UMPC и Windows 7 - операционната система, която вече се задава и ще наследи злочестата Vista. Резултатите след 155 събрани гласа са разнородни, но ето и едно обобщение на гласуването.

Явно ще има Windows 7 версия за ултрамобилни компютри

Microsoft вече обявиха политиката за различни версии на Windows 7, която ще следват след като се появи официално финалната версия на операционната система. Добрата новина е, че компанията предвижда един вид специална версия за ултрамобилни компютри, а лошата - смешните ограничения, които ще има тази версия. Втората лоша новина е обявявабето на цели 6 различни варианта на Windows 7!

Windows 7 може да се окаже идеален за umpc

Въпреки, че няма как да не отбележим факта, че Microsoft повтори позната грешка с пускането на Vista - ситуацията отчасти напомня безславния Windows ME - компанията поне съомява относително бързо да коригира гафовете си. И в момета, въпреки натрапването на множеството версии на Vista, потребителите предпочитат XP и очакват с нескрита надежда следващата версия - Windows 7.