Eee PC

Asus готви нови нетбуци за пазара - Eee PC R101, R105

На сайта за поддръжка на Asus се е появила информация за задаващи се нови модели Eee PC с продуктови имена R101 и R105.

За съжаление все още нищо не може да се каже за тези модели. Единственото, което личи от драйверите е, че двата модела ще са с операционна система Windows 7 и ще са базирани на Pine Trail платформа; показва се и драйвер за Bluetooth модул. Или общо взето, подобни на останалите модели на пазара.

Надявам се в скоро време да има повече яснота за новите модели.

[източник: liliputing.com]

Бъдещите Asus Eee PC ще имат USB 3.0 поддръжка

Ето една кратка и интересна информация, която изтече от Digitimes.com: Asus ще внедрят поддръжка на новия сериен интерфейс за предаване на данни USB 3.0 не само в най-мощите си настолни и мобилни продукти, но и в класа на евтините нетбук и неттоп решения.

USB 3.0 е обратно съвместина надстройка на досега съществуващия интерфейс (USB 2.0) и съвсем логично ще донесе значителен принос в скоростта на трансфер на данни - теоретичния максимум е 5 Gbps (гигабита за секунда). На високоскоростният интерфейс няма да се радват само бюджетните компютри - Asus започват внедряването на чипове, осигуряващи USB 3.0 и в основните си класове мобилни компютри, както и дънните платки за настолни машини.

Ревю: Asus Eee PC 1005 HA

Asus наводниха пазара с ултрамобилни модели, но това не пречи всеки следващ да бъде очакван с огромно нетърпение. Така беше и с Eee PC 1005HA "Seashell", който от известно време вече може да се намери и на родния пазар на относително добра цена и с хубави параметри.

Галерия: 

Дисекция на Asus Eee PC 1005HA

Специално за хората, които не уважават много-много гаранцията на разни устройства, във форума eeeuser.com има поместено ръководство с картинки как да разглобим Asus Eee PC 1005HA.

Плановете на Asus за задаващи се umpc изтекоха в пространството

Ако някой е любопитен да види какво кроят Asus за бъдещето, има късмет. В интернет се появиха снимки от презентация на компанията, показващи задаващите се модели в близко бъдеще.

Asus 1004DN ще има и скенер за пръстови отпечатъци

Изглежда, че Asus ще представят доста новости със задаващия се модел Eee PC 1004DN - освен интегрирането на DVD устройство в корпуса на компютъра място ще намери и скенер за пръстови отпечатъци.

Asus ще пуска Eee PC с оптично устройство

Според славещия се с достоверните си източници тайвански електронен вестник digitimes.com, Asus готви интересна премиера за наближаващия април месец - компанията се готви да пусне ултрамобилен модел с оптично устройство.

Моделът ще носи обозначението E1004DN, ще бъде направен с Intel Atom N280 процесор и GN40 чипсет, което ще му осигури малко допълнителна мощ. Предвижда се да идва със 120 GB диск, а цената ще е някъде в диапазона 530 - 590 USD.

Няколко официални снимки на Asus Eee PC T91

Вече има няколко официални снимки на задаващия се таблето-нетбук Eee PC T91 от Asus. На пръв поглед машинката изглежда много добре, а спецификациите са подобни на останалите в този клас - 9-инчов екран (с предимството да се обръща над клавиатурата), 1 GB памет, процесор Intel Atom Z520 @ 1,3 MHz, 32 GB SSD. Опционално ще може да се добавят DVB-T и GPS модули, а операционната система за момента е Windows XP SP3.

Галерия: