Apple

Официално: 11,6-инчов Apple MacBook Air!

Въпреки, че до неотдавна Apple отричаше да има интерес към сегмента на ултрамобилните компютри, компанията явно е оценила потренциала на машините с малък размер и тегло и 11,6-инчов MacBook Air вече е факт и в продажба.

Галерия: 

Apple прави 11,6-инчов MacBook Air

Apple доста време не обръщаха внимание на ултракомпактния клас, който много фирми наводниха с модели, но компанията явно е видяла потенциал в малкия формат - но не и при бавните процеосри.

Според digitimes.com (а те обикновено не грешат), Apple подготвя за скорошна премиера нов MacBook Air с размер на екрана 11,6 инча и Intel Core процесор от сериите i3 или i5 с ниско потребление на енергия. Премиерата на новия, по-малък MacBook Air най вероятно ще се случи през Август или Септември.

Производството явно ще бъде поверено на Quanta Computer, а капацитета до края на годината е за 400 000 бройки. Очаква се дизайна да е още по-минималистичен от предишната серия.

Apple iPad, ден 1: над 300 хиляди продажби

iPad се оказа поредния пазарен удар на Apple - цифрите от продажби само през първия ден след пускането му на пазара са повече от впечатляващи: появилият за момента само в САЩ таблет е реализирал продажби в размер на 300 хил. броя, едновременно с това са били изтеглени над 1 милион приложения и над 250 хил електронни книги.

Според съобщение, пуснато от компанията, продажбите на iPad в първия ден надвишават рекорда на iPhone с около 30 хил броя. В статистиката се включват продадените онлайн бройки, които са били доставени на първия ден от продажбата, както и тези, които са минали през традиционните канали - магазините на Apple и останалите вериги за електроника.

Поръчките за Apple iPad надминават очакванията

Apple iPad се радва на огромна популярност, каквато явно и самата компания не е очаквала - поръчките за таблета през първите две седмици са надхвърлили 240 хиляди, като половината са били направени още в първия ден в който това е било възможно.

По първоначални планове първите бройки на таблета трябва да са при потребителите на 3-ти април, но поради големия брой заявки, това няма да стане - поръчалите след 26-и март ще трябва да изчакат допълнителни 10 дни и ще се сдобият със своя iPad на 12-и април.

Прогнозните данни за продажбите носят и още добри новини - според анализатори прогнозната цифра за продажба на iPad за периода от април до юни трябва да се коригира и вместо 650 хил. да стане 1,08 млн. броя продадени таблета.

Apple iPad - новото лице на ултрамобилните устройства?

Вече три дни светът се вълнува от пръкналия се Apple iPad и доколко той е добър и пригоден за ежедневни задачи. Разбира се, вълнуват се и производителите на ултрамобилни компютри, защото устройствата на Apple винаги носят потенциала да се превърнат в пазарен хит.

Дали iPad ще съумее да направи същия фурор както iPod при музикалните устройства и iPhone при телефоните? Възможно е.

Не е за изпускане: Стив Возниак участва в Dancing with the Stars

Има една приказка, че посветилите се на компютрите, гийкове, хакери, програмисти и т.н. не са особено гъвкави и трудно се справят с физически изпитания и в това число - танци. Е, съоснователя на Apple Стив Возниак успя да докаже това в американското шоу Dancing with the Stars - но в същото време показа как човек може да се наслаждава неангажиращо и на неприсъщи му дейности.

Във всеки случай - трябва да го поздравим за куража :-) Вижте танца:

Отново: Слухове за Apple Netbook

За пореден път се промъкват слухове за ултрамобилен компютър готвен от Apple. До момента знаменитата компания упорито отрича да има интерес в този сегмент - според нея зает от евтини, но и нискокачествени продукти.