Android

Acer Aspire One с Android ще е в продажба на 22 октомври

Най-накрая ще се появи нетбук с операционната система за мобилни телефони на Google - Android. Acer са оспяли да подготвят свой модел - всъщност продаващия се от няколко месеца вече Aspire One D250. Сега той ще идва с две операционни системи, като Android ще се използва за бързо зареждане (около 10 секунди до готовност за работа), а Windows 7 (чао, XP) ще може да се използва при нужда от по-специфични приложения или програми, изискващи Windows платформа.

Галерия: 

Google Android за масите

Всеки, който е любопитен какво точно представлява Google Android OS вече може да разбере това напълно безболезнено. В code.google.com има група, която се занимава с прехвърлянето на Android към x86 платформа и съвсем скоро се появи версия 0.2 на работата им.

MSI прави нетбук с Android OS

Пълзят слухове, че MSI разработва нетбук задвижван с операционната система Android на Google. Според digitimes.com тайванската компания още това лято ще покаже новия модел на най-голямото азиатско изложение за информационни технологии - Computex.

Въпреки слуховете MSI са отказали да направят какъвто и да е коментар, затова за момента остава да изчакаме до началото на Computex 2009 за да разберем достоверна ли е тази информация.