Acer Aspire One

11-инчовият Acer Aspire One 751 се появи на пазара в САЩ

Acer пусна официално и 11-инчов модел в своята нетбук линия - Aspire One 751, като според информацията потребителите в САЩ вече могат да си го поръчат. Освен по-големия екран, Acer са подменили и процесора, който вече е Intel Atom Z520 с работна тактова честота 1,22 GHz.

Цената към момента в САЩ за модела е 379 USD, а по-долу можете да видите и пълните му спецификации:

Слухове за цената на 10-инчовия Acer Aspire One

След като по мрежата вече се появи известно количество информация за задаващия се 10-инчов модел от серията Aspire One на Acer, в digitimes.com бе публикувана и очакваната цена на която ще се продава компютъра. Очаква се на пазара в САЩ да се продава за 399 USD веднага след като се появи, а това трябва да стане още следващия месец - февруари 2009.

Ревю: Acer Aspire One 150 с Windows XP

Мини лаптопа на Acer се появи и в Windows вариант, който по една или друга причина може да допадне повече от модела с Linux на доста хора. Причината за това не бих търсил в операционната система, а по-скоро в по-добрите параметри на хардуера.

Галерия: 

Тест: Acer Aspire One 110

Нямах търпение да се появят и у нас 9- и 10-инчовите модели ултрамобилни компютри, преследвайки една-единствена цел – да ги тествам, сравня и разбира се, да опиша това, което съм видял.

Галерия: 

Asus аксEeeсоари, 6-клетъчна Wind батерия, XP драйвери за Aspire One

Компилация от новини:

Asus ще разшири Eee линията, пускайки още аксесоари. Компанията е подготвила тънко USB DVD устройство, портативен USB харддиск и 3G модем, отново с USB интерфейс. Все още не са известни цени, нито пък кога ще ги има на пазара. Никой от компонентите не е революционна новост, но ще са добре дошли за всеки който иска да се брандира от главата до петите с Eee неща.

Галерия: 

Acer Aspire One се появи по онлайн магазините

Ако сте нетърпеливи, вече можете да си поръчате Acer Aspire One от pcstore.bg, но за доставка ще трябва да почакате поне до 28-и този месец (което е забавяне с около седмица на премиерата).

Обявен на цена 659 лв, Aspire One вече е поместен в електронния магазин, твърди се, че на разположение ще са и двата цвята - бял и син. Много добра новина за физически лица е предлаганата 2-годишна гаранция.

Очакваме Acer Aspire One преди края на месеца

След купищата забавяния на MSI, може да се окаже, че Acer, без да си дават зор, ще успеят първи да осигурят стабилни доставки на ултрамобилния си модел - Aspire One.

Видео: сравнение на Asus Eee PC 901, Acer Aspire One и MSI Wind

Ето едно интересно сравнение на трите най-силно очаквани ултрамобилни машинки: